Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Bayan Parfümleri: En İyi 10 (2017)

Her şeyi unuturuz ama kokuyu asla! Bizi çeken ve iten en önemli unsur belki de kokudur. Koku, sinir kanalları ile beyne iletilip orada çeşitli hormonları aktive ettiğinden bizim tepkilerimiz de buna göre şekillenir. Bu yüzden kokumuz insanlar üzerinde etki bırakır. Bahar da geliyor, artık yeni, çarpıcı bir koku seçmenin tam vakti! Sizin için 2017 yılının en iyi bayan parfümleri listesini seçtik, işte en iyi 10 bayan parfümü.

10

Adidas Get Ready!

10. Adidas Get Ready! bayan parfümleri
En iyi bayan parfümlerini sıralamaya Adidas ile başladık. Hafif, çiçek kokuları ile bilinen Adidas yeni yılda Get Ready! Serisi ile karşımızda. 2014 FIFA Dünya Kupası için Brezilya temalı, erkek ve kadınlar için geliştirilen bu parfüm yine özellikle hafif, meyve kokuları seven kadınların tercihi olacak. Mis gibi karpuz, portakal meyveleri ile başlayan kokunun alt notalarını zambak, kehribar ve nar şurubu oluşturuyor.

9

Chanel Les Exclusifs Parfums

9. Chanel Les Exclusifs Parfums
Chanel, çok uzun bir süredir giyim, parfüm gibi bir çok alanda modayı oluşturuyor. Oldukça köklü olan markanın bu serisi üç parfümden oluşuyor; Les Exclusifs 1932, Les Exclusifs Beige ve Les Exclusifs Jersey. Les Exclusifs 1932, yumuşak, odunsu notalar barındıran, meyve ve çiçek karışımlarından oluşuyor. Les Exclusifs Beige, çiçek ve bal ile hafif şekerli kokusu ortaya çıkarırken Les Exclusifs Jersey ise lavanta, vanilya ve misk ile daha kadınsı bir hava yaratıyor.

8

Ralph Lauren Midnight Romance

8. Ralph Lauren Midnight Romance
Anna Selezneva’nın yüzü olacağı bu parfüm serisi daha ağır ve kalıcı bir etki sağlıyor. Frambuaz ve İtalyan bergamotu ile başlayan notalar, yasemin ve vanilya ile devam ediyor. Seksiliği ön plana çıkaran bu iddialı seri aynı zamanda losyon ve koltuk altı topu ile birlikte kendini tamamlıyor.

7

Givenchy Reve D’Escapade Perfume

7. Givenchy Reve D'Escapade Perfume
Bayan parfümleri denince Givenchy’e yer vermeden olmaz. Daha önce de birçok heyecan verici parfüme imza atan Givenchy bu sefer başka bir eserle karşımızda. Kayısı notaları ile başlayıp, gülün kadınsı kokusu ile devam eden ve odunsu alt notalarla oldukça mistik bir koku ortaya çıkaran Reve D’Escapade Perfume, özellikle yolculuklar, yeni durak ve maceracı kişiler için tasarlanmış.

6

Lanvin Me L’Eau Perfume

6. Lanvin Me L'Eau Perfume
2014 Baharı için özellikle tasarlanan bu yeni koku, daha önceki Lanvin Me kokusunun daha sakin ve tazeleyici bir versiyonu. Baharın getirdiği aşk, arzu ve romantizm temalı bu parfüm, çiçek buketinin kokusunu konu alıyor ve hafif çiçek kokuları ile başlıyor. Ardından portakal ve lavanta yaprağı ile güzel bir his yaratıyor. Mart ayının başında çıkan L’Eau Perfume, şimdiden bir çok kadının gözdesi.

5

D&G Light Blue

5. D&G Light Blue

4

Gianni Versace Couture Tuberose

4. Gianni Versace Couture Tuberose
En iyi bayan parfümleri listemiz Versace ile devam ediyor. Versace’in 2014 mart ayının başlarında tanıttığı bu parfüm, Gianni Versace Couture serisinden. Çiçeksi koku olarak sınıflandırılan koku, Yunan ezgileri taşıyor ve badem ile bir başlangıç yapıyor. Sonraki notaları sümbültember oluşturuyor. Versace’in bu serisi özellikle lüks ve kendine has bir şişe tasarımı ile de kendini ortaya koymakta.

3

Christian Dior Miss Dior Blooming Bouquet

3. Christian Dior Miss Dior Blooming Bouquet

2

Aramis Perfume Calligraphy Saffron

2. Aramis Perfume Calligraphy Saffron bayan parfümleri
Orta Doğu’yu hedefleyen bu parfüm serisinde, safran etkin bir şekilde kullanılmış. Tazeleyici bir başlangıç için bergamot ve kadife çiçeği ile başlayan koku Türk gülü ve safran ile kalıcı bir koku ortaya koyuyor. Şişe üzerinde Arapça “Safran” yazan parfüm aynı zamanda unisex kullanım özelliği taşıyor.

1

Lancome La Vie Est Belle

1. Lancome La Vie Est Belle
En iyi bayan parfümleri listemizin ilk sırasında Lancome var. Yıllardır kadınlar tarafından sevilen ve oldukça tercih edilen Lancome firmasının bu seneki parfümü La Vie Est Belle. Manolya ile kendini hissettiren koku vanilya ve şeker ile gençliği, canlılığı yansıtıyor. Çarpıcı parfüm, oldukça şık bir şişe ile tamamlanmış. Ayrıca reklam yüzü de Julia Roberts.